Artvin Belediyesi’nin Kadınlara Yönelik Eğitim Programı Tamamlandı

Bu video 172 kere izlenmiş.28 Kasım 2025, Cuma

Artvin Belediyesi’nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğiyle düzenlediği eğitim projesi sertifika töreniyle sona erdi.

Artvin Belediyesi tarafından girişimcilere ve üreticilere yönelik düzenlenen bir haftalık eğitim programı başarıyla tamamlandı. Eğitimlerde, Artvin genelinde üretilen ürünlerin katma değere dönüştürülmesi, pazarlanması, üretimin teşvik edilmesi ve markalaşma konularında katılımcılara bilgi verildi.

 

27 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen sertifika töreninde, proje koordinatörü Ebru Kars konuşma yaparak, “Artvin Belediyesi’nin DOKA’ya hazırladığı projemiz başarıyla tamamlanmış bulunuyor. Turizme yönelik hediyelik eşya ve gıda üretimi yapan 15 kadın girişimcimize sertifika vererek programı tamamladık” dedi.

 

Törende ayrıca Artvin Belediye Başkanı Bilgen Erdem’in mesajı okundu. Erdem mesajında, üreticilerin emeğinin ekonomik güce dönüşmesi için belediye olarak her zaman destek olacaklarını vurguladı. Yerel üretimin kentin kalkınmasının anahtarı olduğunu belirten Erdem, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bugün bir köy evinde, bir atölyede, evinin küçük bir köşesinde el emeğiyle üretim yapan vatandaşlarımız var. Biz bu emeği sadece takdir etmekle kalmıyor, karşılığını görmesi için çaba da gösteriyoruz. Kadının emeği desteklenirse, o sadece kendi hayatını değil ailesinin ve toplumun da yaşamını dönüştürür.”

 

Erdem, programın kadın üreticilerin pazar bilgilerini artırarak satışlarını büyütmelerini, ürünlerine kimlik kazandırarak markalaşmalarını ve sürdürülebilir bir ekonomik model oluşturmalarını hedeflediğini ifade etti.

 

Artvin Belediyesi, bu tür projelerde yalnızca altyapı sağlayıcısı değil, aynı zamanda üreticilerin yol arkadaşı ve güç birliği sağlayıcısı olmayı sürdüreceğini açıkladı.

Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.

Yorumlar0

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 9 = ?

Facebook Yorumları

yazılım: habersistemim