Merttürk, ARTİN TV’den Hatice Nur Ersöz’e açıklamalarda bulundu.

Sınır Kapısı açılması için AK Parti Milletvekili Faruk Çelik’in konuyla yakından ilgilendiğini belirterek Muratlı Sınır Kapısı’nın açılması ile Borçka ilçesine ekonomik anlamda büyük bir girdi sağlanacağını kaydetti.

Oda Başkanı Merttürk, Muratlı Sınır Kapısı’nın açılmasıyla Sarp Sınır Kapısı’ndan Arhavi’ye kadar uzanan TIR kuyruklarının da azalacağını söyledi.

Ticaret Borsası’nın Kurulumu İşlemleri Tamanlandı.

Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk, Türkiye Odalar Borsalar Birliğine bağlı Artvin’de 4 odanın bulunduğunu ve bu odaların borsanın kurulması için ekonomik taahhütlerini yerine getirdiklerini söyleyerek imzaların tamamlandığını ve bakanlık onayının beklendiğini kamuoyuna duyurdu. Borsanın Artvin il merkezinde faaliyette olacağını belirtti. Borsanın Artvin’de kurulması ile artık hiçbir üreticinin ürettiği katma değirinin Rize’ye gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.

Merttürk, ARTVİNLİ TV’ye yaptığı açıklamada Orman Bölge Müdürlüğüne ilçe adına mesire yerinin kurulması için talepte bulunduklarını ve isteğin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kabul edilerek ihalesini yapıldığının bilgisini verdi. Merttürk Borçkalı bir iş insanının kendi memleketine yani Borçka’ya 200 milyon TL’lik yapacağını ve bu yatırımı Borçka turizmine önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.