Kurt: “Köyümüzde maden çalışması yapıldığı için köylü gibi bende karşıyım. Köyümüzde yabancı maden şirketi, faaliyet göstermekte 1877’de Ruslar maden galerisi açıp 35 yıl işletmişler o gün bugündür maden işletilen yerde ot çıkmıyor. Bu tehlikenin farkındayız çevre tahrip edilmemeli, vahşi madencilik yapılmamalı ben bu olumsuzluklara karşıyım.” dedi

Başkan Dursun Kurt, kooperatifin 60 üyesinin olduğunu ve birçoğunun il dışında yaşadığını açıkladı. Sorunlarının köyde genç nüfusun olmaması nedeniyle tarımsal faaliyetlerin kapasitesinin geliştirmesinin mümkün olmadığını, burada yaşayan insanlar kendilerine yetebilecekleri kadar meyve ve sebze ürettiklerinin bilgisini verdi.

Kurt, “Köyümüzde yaşayan birçok insanımız kış gelince büyükşehirlerdeki çocuklarına veya kendi evlerine gitmektedir. Buraya yazdan yaza geldiklerini söylemek istiyorum.” dedi. Köylülerimiz, ürettikleri ürünlerin bir kısmını da çocuklarına, torunlarına hediye götürmektedir. Her güz döneminde büyükşehirlere, çocuklarının, yakınlarının gıda ihtiyacını karşılamak için hazırladıkları kışlıkları kamyonlarla gönderdiklerinin bilgisini verdi.

İl dışında yaşayan köylülerin pandemi ve depremden sonra köylerinin kıymetini daha iyi anladıklarını ve köyün güvenli olduğunu gördüklerini söyledi. Kurt: “Köyümüzde kıpırdama var. Köyümüzü turizme açmak istiyoruz. Bu güzellikleri insanların görmesini istiyoruz. Bu amaçla bungalov evler yaparak gelen turistlerin konaklama ihtiyacını sağlayacağız.” Ayrıca köyde kooperatifin 5 odalı konaklama tesisi yaptırdıklarını söyleyerek il dışından gelip evi olmayan köylülerinin burada konaklayabileceklerini söyledi.

Kooperatif Başkanı Dursun Kurt, “Ayrıca insanları bir araya getiren organizasyonu, bizim katmer festivali olarak düzenlemekteyiz. Köy derneği olarak ilk kez dergi çıkardık.” dedi. Kurt, uzun süre çıkardıkları derginin isminin Dayanışma dergisi olduğunu söyledi.

Kurt: “Bizim düğünümüzde, derneğimizde; gürültü, şamata olmaz. Çok büyük kaynaşmamız var. Örneğin bir cenazemiz olduğunda birçok ilden insan cenazeye katılmak için gelirler, güzel gelenek, görenek, ananeleri yaşatmaktayız.”  dedi.

“1999 yılında Petnos Yaylası’nda 2 bin kişilik festival yaptık.” diyen Kurt, “Birçoğu il dışında yaşayıp köyünün özlemini çeken Hodlulardı. Bu vesileyle bu etkinlikler nedeniyle köyümüzde büyük dayanışma ve paylaşmamız var.” açıklamasında bulundu.