Erzurum’dan Artvin’e gelerek piyasa araştırması yapan ve Artvin’de askeri malzeme ve taktik ürünler satan mağazanın olmayışı, Fatih ve Zehra Sevmez için fırsat oldu.
Ekibimiz, 17 Eylül Çarşamba günü esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
İşletmede eşiyle birlikte çalışan Zehra Sevmez, gazetecileri güler yüzle karşıladı ve sorulan sorulara samimi cevaplar verdi.
İşletme sahibi iki çocuk annesi ve EMES hastası olan Zehra Sevmez Artvinlitv mikrofonlarına Artvin’de 4 ay önce açtıkları işyerindeki yaşadığı tecrübeleri paylaştı.
Zehra Sevmez: Öncelikle Artvin’e eşim Fatih geldi. Yaptığı piyasa araştırmasında böyle ürün satan bir mağazanın olmadığını fark etti. Artvin’de ilk önce Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı üniforma malzemelerini satarak işe başladık.
Eşim hayalindeki işletmeyi kurdu. Ben de eşime destek olmak için iki küçük çocuğumla Artvin’e geldim. Satış elamanı olarak işe başladım. Hem çalışırken aynı zamanda çocuklarımın büyütmeye çalışıyorum. Onun zorluklarını yaşıyorum.
Gerek işyerimize gelen ve gerekse dışarıda gördüğümüz tanıştığımız Artvinliler çok cana yakın ve yardımsever. Ayrıca ürün satışı yaptığımı mağazamıza da yoğun ilgi gösteriyorlar. Bundan dolayı Artvinliler teşekkür ederiz.”
Askeri malzeme ve taktik ürün satarak Artvin’e hizmet vermeye devam eden Sevmez Ailesi, amaçlarının müşterilerine daha iyi hizmet sunmak olduğunu ifade ederek, yakında kamp malzemesi, avcılıkta kullanılan giyecek ve ekipmanları da satmak istediklerini açıkladı.
İşletmeci Zehra Sevmez, eşinin aracıyla ilçelere gittiğini ve burada askeri birlikleri ziyaret ederek, satış yaptığını, olmayan ürünlerin siparişini alarak kısa sürede temin ettiğini belirtti.
İşyerinde bulunmayan ve telefonla ulaştığımız Fatih Sevmez ise yayıncı kuruluşumuza şu bilgileri verdi.
Sevmez: Ben daha önce Kocaeli’de bir mobilya üretim fabrikasında çalışıyordum. Hayalimde hep bu işi kurmak vardı. Yaptığım piyasa araştırması sonucu Artvin’de bu ürünleri satan bir mağazanın olmadığını fark ettim. Biraz birikimimiz vardı. Onları nakde çevirip Artvin’de bir işyeri kiralamak için yola çıktım ve işyerimi açtım. Sevgili eşim de çocuklarımızı alarak Artvin’e geldi ve bana destek olmaya başladı. Eşim burada işyerine bakıyor, ben de aracıma doldurduğum ürünlerle ilçe ilçe gezip satış yapıyorum. Eksikleri sipariş alıp kısa sürede temin ediyorum. Öte yandan kamu kurumlarının yaptığı satın alma ihalelerine de katılıyorum.
Ayrıca internet üzerinden satış da yapıyorum. Gelen siparişleri en geç 1 gün içinde kargolayıp Türkiye’nin birçok noktasına gönderiyorum. Ürün çeşidi çok, eksikleri temin etmeye çalışıyorum ancak para yetişmiyor, biraz borcumuz var ama eşimle birlikte çalışıp onlarında üstesinde geleceğiz.
Bize zaman ayırdığınız için ArtvinliTV ekibine çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız! Sizler sayesinde sesimizi daha geniş kitlelere duyurabileceğiz.”
Röportaj: Hatice Nur Ersöz
Haber: Dilek Kaya
Foto-Kamera: Murat Meydan