Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı kuaför ve berberler, sosyal sorumluluk kapsamında Murgul Huzurevi’nde kalan yaşlılara gönüllü hizmet sundu. Kadınlara yönelik hizmet veren Varan Kuaför ve Güzellik Salonu işletmecisi Selma Varan ile erkeklere yönelik berber hizmeti veren Filinta Kuaför Salonu sahibi Mustafa Özdemir ve çalışanları, huzurevi sakinlerinin saç kesimi ve kişisel bakım ihtiyaçlarını karşıladı.
Geçtiğimiz ay Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevim Öz ile yapılan görüşmede, dezavantajlı gruplara yönelik gönüllü hizmet talebi iletilmiş ve 5 Temmuz 2026 Pazar günü için randevulaşılmıştı. Belirlenen tarihte huzurevine giden kuaförler, yaşlıların bakımını üstlenerek onlara moral kaynağı oldu.
Hizmet sırasında huzurevi sakinlerinin mutlulukları gözlerinden okunurken, kuaför ve berberler de bu anlamlı buluşmadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.
Varan Kuaför işletmecisi Selma Varan, “Bugün huzurevindeki kıymetli teyzelerimize kuaför hizmeti sunduk. Saçlarını keserken, kaşlarını alırken yüzlerindeki tebessümü görmek en büyük mutluluktu. Duaları ve sıcacık gülüşleri bizi çok mutlu etti. İl Müdürümüz Nevim Öz’e teşekkür ediyor, Ankara’daki yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.
Filinta Kuaför işletmecisi Mustafa Özdemir ise, “Amcalarımıza hizmet vermek bizleri çok mutlu etti. Sohbetlerimiz hem bizlere hem de onlara moral oldu. Bundan sonra da dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projelerine destek olmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.







