“Bu da beni köyüme daha da çok yakınlaştırdı” diyen Turan, “Sahip çıkma konusunda köyüme baba mesleği olan profesyonel arıcılığı genç, yaşlı köylü demeden herkese öğreterek yatırım yapmak istiyorum. Köyümden kovan alarak, bu bölgenin arısı ile bal üretimine başlayacağım.” açıklamasında bulundu.
İbrahim Turan, “Arı biliyorsunuz doğal ve temiz yerleri sever. Köyümüz; flora, fauna bitki çeşitliliği açısından çok zengindir. Bu da balın kalitesine yansımaktadır. Dünya literatüründe, arı varsa yaşam vardır. Arının önemli bir fonksiyonu var tozlaşma yöntemiyle bitkilerin üremesini sağlamaktadır. Özellikle 20 Mayıs Arı Günü’nü köyümde mezramda kutlamak istedim. Ayrıca bu vesile ile kamuoyunun dikkatini çekerek köyümün güzelliklerini tanıtmak istedim. Köyümde butik arıcılık yaparak katma değeri yüksek balın üretilmesini, markalaşmasını sağlamak istiyorum. Bizim köyümüzün balı marka balı olan Anzer balından daha kaliteli olduğunu söylemek istiyorum. Benim amacım arıcılık yaparken ticari yanından çok sosyal sorumluluk projesi ile deneyimlerimi köylülerimizle paylaşarak üretim kapasitesini geliştirmek istiyorum bu amaçla da köyüme yatırım yapmaya başladım.” Açıklamasında bulundu.
Avukat İbrahim Turan, köyünde yapacağı arıcılığın butik arıcılık olabileceğinin tespitini yaptığını söyledi.
Avukat Turan açıklamalarının devamında şunları kaydetti: “Balımız coğrafi olarak, köyümüz çok zengin bitki örtüsü ile balın kalitesini artırmaktadır. 52 yaşında köyüme gelerek köyüme olan özlemimi de bir anlamda gidermiş oldum. Köyümüzde kadın kooperatifinin kurulmuş olması çok önemli. Bu değerleri bir araya getirerek köyümüz kalkınması için iş birliği yapmak istiyorum. Köyüm için her türlü desteğe hazırım.”
Gençler ve kadınlara seslenen Avukat İbrahim Turan, il dışında yaşayan Artvinlileri köylülerine, dede ocağına davet ederek “En azından senede bir kez de olsa da mutlaka gelsinler, gelirken de yanlarında eşini dostunu getirsinler. Bu doğayı görsünler. Doğamıza sahip çıkarak köyümüzü kalkındıralım.” açıklamasında bulundu.